Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prezentare

Prezentare
Centrul Turistic NegreniValea FagadauluiPanorama din Runc
Cine suntem?
Centrul de Informare turistică este infiinţat de Primăria Comunei Negreni, cu sprijinul Consiliului Local al Comunei Negreni, având ca obiectiv promovarea destinaţiilor turistice din comuna Negreni precum şi din comunele învecinate.

Cadrul geografic
Din punct de vedere a asezarii geografice, comuna Negreni este situata in nord-vestul tarii, fiind integrata Muntilor Apuseni, mai precis in Defileul Crisului Repede, la zona de contact a Muntilor Vladeasa cu Muntii Plopis si Muntii Meses. Centrul de comuna, localitatea Negreni, este asezat pe drumul european E60 ce leaga Oradea de Cluj-Napoca, la o distanta egala(75 km) fata de cele doua resedinte de judet si la 27 km fata de cel mai apropiat oras, Huedin.
Casele sunt amplasate de o parte si de cealalta a raului Crisul Repede, insiruite in lunca sau rasfirate pe pantele ce coboara dinspre Muntii Vladeasa si Muntii Plopis, sau chiar pe varf de deal. Principalele sate ale comunei sunt Negreni, Bucea si Prelucele, dar este interesant faptul ca in componenta ei intra 30 catune ridicate pe locuri cat mai prielnice. Astfel, satul Negreni este alcatuit din urmatoarele catune :1.Osoi, 2.Colnici, 3.Dobrinese, 4.Secatura Cristii, 5.Picleu, 6.Ruptura, 7.Ponor (mai mult pentru pasunat), 8.Culme, 9.Iertas, 10.Runc, 11.Raturi, 12.Osoiele, 13.Lac, 14.Fata Popii, 15.Paltinis, 16.Frantura, 17.Coasta Cutrestilor, 18.Precup, 19.Bogomir, 20.Susani, 21.Josani, 22.Bradulet, 23.Caprafoi, 24.Dealu Strujilor. Satul Bucea contine catunele :1.Culmea Bucii, 2.Osoi,3.Gorhan, 4.Lunca de Sus, 5.Lunca de Jos, 6.Valea Fagadaului.
Comuna Negreni este intinsa pe o suprafata de 63,83 km patrati si are urmatorii vecini; comuna Ciucea (judetul Cluj),comuna Sig (judetul Salaj), comunele Bratca si Bulz (judetul Bihor)   
Cadrul natural
Teritoriul comunei Negreni face parte din punct de vedere al reliefului din Carpatii Occidentali (Muntii Apuseni), fiind situat in lunca si pe versantii Crisului Repede, in defileul Crisului Repede care face lagatura dintre Depresiunea Huedin la est si Depresiunea Vad-Borod in vest.Unitatile de relief peste care se suprapune teritoriul studiat sunt de doua tipuri :montane si depresionare.Din analiza hartilor topografice se observa ca predomina altitudinile de 600-800 m.Altitudinile maxime sunt localizate pe partea dreapta a Crisului Repede, in partea de nord si nord-vest a comunei: varful Magura Mare are 917,5m, repectiv varful Cornu cu 903,5m. Pe partea stanga altitudinea maxima o are varful Barburas cu 901,8m din Dealul Paltinis.
Comuna Negreni are un climat cu caracter temperat-continental moderat.
Cui ne adresăm?
• cetaţenilor şi vizitatorilor comunei Negreni, tuturor celor care vor să-şi cunoască mai bine comuna şi posibilităţile de petrecere a timpului liber
• unităţilor cu profil turistic, într-o abordare deschisă, echidistantă şi obiectivă

Ce servicii oferim?
• informaţii privind obiectivele şi traseele turistice din comună şi din vecinătate, hoteluri şi pensiuni, precum şi programul evenimentelor locale şi alte posibilităţi de agrement
• editarea şi distribuirea gratuită de pliante, hărţi şi ghiduri turistice
• acces gratuit la internet pentru informaţii de interes turistic